Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş – Severin anunţă că a fost reluată reabilitarea DJ 571F, spre localitatea Eftimie Murgu, după expirarea perioadei de suspendare a activităţii constructorului, în urma unei decizii a instanţei de judecată.

Zilele acestea au loc lucrări de frezare, iar după sărbătorile de iarnă se va continua cu procesul de lărgire a părţii carosabile. Valoarea totală a investiţiei este 12,6 milioane de le. Fondurile sunt asigurate de Ministerul Dezvoltării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.
Reabilitarea drumului care face legătura cu ansamblul de mori de apă de la Rudăria a fost sistată în luna octombrie, la doar o lună de la demararea lucrărilor. Tronsonul se află într-o stare deplorabilă şi a stârnit în repetate rânduri nemulţumirea turiştilor, dar şi a locuitorilor de pe Valea Almăjului.

Salba de mori de apă care împodobesc râul Rudărică pe o distanţă de aproximativ 3 kilometri reprezintă cel mai mare şi mai spectaculos lanţ de mori de apă din sudul Europei, fiind incluse în patrimoniul mondial UNESCO. Cele 22 de mori de apă de la Rudăria sunt vizitate în fiecare an de câteva mii de turişti.