Au început înscrierile pentru concursul de desene „Cinste ţie, copilărie!“

Ajunsă la cea de-a XVI-a ediție, manifestarea „Cinste ție, copilărie!“ se va desfășura și anul acesta, ca și în ultimii doi ani, sub forma unui concurs de desene în creion sau acuarelă.

La competiție pot participa cu lucrări copii din județul Caraș-Severin și din Serbia / Banatul de Nord, Banatul Central și Banatul de Sud.

Inițiată de Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin în urmă cu 15 ani, manifestarea „Cinste ție, copilărie!“, dedicată Zilei Internaționale a Copilului, trece în al treilea an consecutiv hotarele țării, în Banatul sârbesc.

Proiectul se va derula în România și în Serbia, sub forma unui concurs de desene în creion sau acuarelă, cu tema „Banatul meu drag” şi sunt invitați să participe copii cu vârste cuprinse între 7 și 10 ani.

Un juriu format din câte un reprezentant al fiecărui partener va acorda premiile I, II și III la cele două categorii de vârstă alese, 7 – 8 ani și 9 – 10 ani. Juriul va delibera și va anunța premianții în preajma zilei de 1 iunie 2023.

Lucrările premiate vor fi postate pe rețelele de socializare ale partenerilor și vor face parte dintr-o expoziție itinerantă care va fi prezentată atât în județul Caraș-Severin, cât și în Banatul sârbesc.

Desenele pentru concurs trebuie trimise prin poștă pe adresa: Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, Bd. Revoluția din Decembrie nr. 22, RO-320086 Reșița sau NIU Libertatea, str. Žarka Zrenjanina, nr. 7, SRB-26000 Panćevo, până cel târziu în data de 10 mai 2023. 

Parteneri în acest proiect sunt: Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Casa de Presă și Editură „Libertatea” din Panciova (Serbia), Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

Cele mai citite

Related Articles