Au demonstrat că se poate! 80 de persoane au donat sânge în foaierul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa

Campania umanitară de donare de sânge organizată de Crucea Roşie şi voluntarul inimos Lili Gherle în cadrul Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa s-a încheiat astăzi.

„Să fii erou este în sângele tău”! Se pare că în special tinerii au înţeles acest mesaj şi au făcut o faptă bună pentru bolnavii din Caraş-Severin. În cele două zile, 80 de persoane au donat sânge în cadrul Universităţii Eftimie Murgu.

Tinerii şi partenerii din cadrul acestui proiect s-au implicat astfel că şi ediţia din acest an, a 3-a la număr a fost un success, o confirmă şi voluntarul inimos Lili Gherle, cea care va continua să ajute mai multe familii sărmane pentru că oamenii cu suflet au ales să-şi doneze şi bonurile valorice. Astfel că mai multe familii cu probleme financiare vor primi alimente în pragul sărbătorilor de iarnă.

Voluntarii de la Crucea Roşie, au fost şi de această dată extrem de activi şi au mobilizat oamenii să doneze sânge. Rolul acestei organizaţii în societate este esenţial, pentru că voluntarii sunt mereu alături de semeni, indiferent de problemele cu care se confruntă. Devenită tradiţională, această acţiune are rolul de a demonstra că nimic nu este imposibil atunci când oamenii îşi unesc forţele.

Crucea Roșie Caraș-Severin, voluntarul Lili Gherle, Radio România Reșița, Inspectoratul de Jandarmi Caraș-Severin, Facultatea de Științe Economice, Biroul de Avocatură Mircea Boboșa, Parohia Gârliște, Biserica Creștină Baptistă nr.1 Reșița, Liceul Teologic Baptist Reșița, IPJ Caraș Severin- Serviciul Rutier, sunt partenerii care au pus umărul ca această acţiune să-şi atingă obiectivul, acela de a ajuta oamenii aflaţi în suferinţă, care au nevoie de sânge.

Deşi campania umanitară s-a încheiat, oamenii sunt aşteptaţi să vină de Luni până Vineri la sediul Centrului de Transfuzii din municipiul Reşiţa să facă acest gest salvator. Cantitatea de sânge de la cei 80 de donatori este suficientă doar pentru o scurtă perioadă de timp, astfel că oamenii sunt rugaţi în continuare să se mobilizeze şi să doneze sânge.

De același autor

Related Articles