Atmosferă de vis la Festivalul de Jazz de la Gărâna, iar povestea continuă!

Peste 6 mii de persoane au trăit magia jazz-ului, aseară în cea de a doua zi a Festivalului de la Gărâna. Atmosfera a fost vulcanică, în ciuda temperaturilor scăzute de afară de doar 7-9 grade, comparație făcută chiar de directorul festivalului de Jazz, Marius Giura. În primele două zile ale festivalului publicul a fost mult mai numeros față de ediția de anul trecut.  

Iubitorii genului au fost în delir, au aplaudat frenetic minute în șir. Și în această seară oamenii au fost foarte deschiși și au interacționat cu jazz-mani. În Poiana Lupului au deschis seara reprezentanți de marcă ai jazzului românesc. Este vorba despre Horea Crișovan & JazzyBIT care au ridicat publicul în picioare.

Invitații internaționali ai serii au fost oaspeți ce au revenit în festival cu proiecte noi și interesante. Este vorba despre Giovanni Guidi pe care publicul festivalului l-a putut asculta cu prilejul concertului Enrico Rava din 2017. De această dată, Guidi și-a prezentat propriul quintet format din muzicieni de marcă. Guidi Quintet a interpretat piese de pe noul album Avec le temps, lansat în această primăvară. Și The Bass Viking au revenit cu aceiași pasiune și bucurie de a cânta.

Ziua a 3-a, cea de astăzi, va începe de la ora 11.00 pe scena de la Biserica Catolică din Văliug cu muzicianul clujean Rodion. La hanul La Răscruce, de la ora 14.00, două noi proiecte românești vor putea fi ascultate în cadrul Jazz Meeting. Afrodizzy compus din cântăreața Luiza Zan și chitaristul Iulian Pavelescu invită astăzi participanții la festival să experimenteze acest gen de muzică și să-l transforme într-un stil de viață.

Organizatorii anunță o altă seară incendiară cu un public și mai numeros. Spectatorii sunt sfătuiți să aibă la ei haine groase potrivite pentru munte. Pentru orice eventualitate nu ar trebui să lipsească din bagaje nici hainele impermeabile pentru că meteorologii susțin că sunt mari șanse să plouă în această seară.

De același autor

Related Articles