Atenţie, sunteţi filmaţi!

 camere video

Comuna mehedinţeană Bălăciţa va fi monitorizată video pentru prevenirea infracţionalităţii. Primăria a investit suma de 90.000 de lei în achiziţionarea şi instalarea unui sistem de supraveghere video a satelor arondate, a declarat primarul Constantin Vlăduţi. Reţeaua, compusă din 24 camere de monitorizare şi mai multe echipamente de stocare a imaginilor surprinse non-stop din toate zonele celor trei sate Bălăciţa, Gvardeniţa şi Dobra, a devenit operabilă săptămâna aceasta.
Am luat iniţiativa montării a sistemului video întrucât în comuna noastră se înregistrează un grad ridicat de infracţionalitate din cauza uneia dintre cele mai mari comunităţi de romi din judeţul Mehedinţi, a afirmat Vlăduţi.
Edilul comunei Bălăciţa a spus că poliţia a cerut Consiliului Local asigurarea permanentă a pazei localităţilor şi, eventual, să angajeze o firmă specializată, dar s-a renunţat la această propunere întrucât serviciile respective costau anual administraţia locală 1,5 milioane de lei. Sistemul video instalat este mai eficient şi va duce, cu siguranţă, la diminuarea infracţionalităţii, asigurând astfel ordinea publică şi securitatea bunurilor populaţiei, a mai afirmat primarul Constantin Vlăduţi.

Sursa: AGERPRES

Cele mai citite

Related Articles