Atenție șoferi: sunteți monitorizați din aer!

Şoferii care circulă pe Drumul Național 6 sunt monitorizați în aceste zile și din aer. Poliţia din Caraş-Severin a decis să supravegheze traficul din elicopter, în cadrul acțiunii intitulate: Weekend în siguranță.

În județ este vizată circulația pe tronsonul: Topleț-Caransebeș-Constantin Daicoviciu, ne-a declarat comisarul șef Dinu Nicorici din cadrul Inspectoratului de Poliție Caraș Severin.

Efectivele de poliție rutieră și cele de ordine publică urmăresc cresterea siguranței rutiere și reducerea numarului de victime în trafic. Monitorizarea din aer se face cu un elicopter pus la dispoziție de Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului de Interne. Aparatul de zbor este dotat cu dispozitiv de filmare și înregistrare a vitezei automobilelor aflate în trafic. Poliţiştii din aer colaborează în tot acest timp cu cei aflați la sol şi, dacă este cazul, vor interveni în eventualitatea producerii unor incidente neplăcute.”

Supravegherea a început de vineri, 8 iulie și se va încheia duminică, 10 iulie și la acțiune participă pe lângă elicopterul respectiv și toate radarele pe care Poliția Rutieră Caraș-Severin le are în funcțiune. Radarele vor acționa în dispozitive tip ”cascadă”.

La acest final de săptămână sunt vizate și celelalte drumuri de pe raza județului: Oțelu Roșu – Caransebeș, Reșița –Bocșa, dar și altele din interiorul județului.

 

Cristina Corocan

 

De același autor

Related Articles