După precipitaţiile din ultima perioadă, ciupercile au apărut în păduri şi aşa cum s-au înmulţit acestea, a crescut şi numărul victimelor care fie au ajuns la spital, fie s-au tratat cu leacuri băbeşti acasă.

Vanzatori-ciuperci-piata-iunie-2013-07tgtgtgPieţele reşiţene sunt pline de ciuperci. Comercianţii de ocazie le culeg şi le vând la preţuri destul de piperate. Când vine vorba de ciupercile culese de pe deal părerile sunt împărţite. Sunt destule gospodine care merg personal la cules, unele pun chiar şi zacuscă .

La polul opus sunt şi oameni sceptici care nu ar mai cumpăra ciuperci de la vânzătorii ambulanţi pentru nimic în lume. Şi medicii avertizează. În această perioadă, oamenii ar trebui să evite pe cât posibil, consumul ciupercilor culese de personele neavizate susţine medicul Emil Bunda . De exemplu o singură ciupercă otrăvitoare,  chiar dacă este mai întâi fiartă şi apoi preparată, poate omorâ o familie întreagă.

Chiar dacă vă consideraţi un fin cunoscător şi aţi mîncat ani la rînd ciuperci din pădure, renunţaţi la acest obicei, deoarece riscurile de a vă intoxica sunt foarte mari în această primăvară!

Daiana Roşca