Cancerul face mii de victime în judeţul Caraş-Severin!

Cancerul face mii de victime în judeţul Caraş-Severin! Astăzi de Ziua Mondială de luptă împotriva acestei maladii reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa au alcătuit un top al afecţiunilor care condamnă oamenii la moarte. Cu această ocazie, unitatea medicală trage un semnal de alarmă, deoarece Caraş-Severin este printre puţinele judeţe din ţară care are fonduri pentru depistarea cancerului, însă oamenii nu sunt interesaţi să-şi facă la timp aceste investigaţii, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Violeta Florea. Cei mai mulţi ajung la spital în stadii avansate ale bolii, iar de cele mai multe ori organismul este mult prea slăbit ca să lupte.

În 2015 în judeţul Caraş-Severin s-au înregistrat peste 8.000 mii de cazuri, din care peste 5.000 sunt femei. Cifra este îngrijorătoare. Din top 10 afecţiuni oncologice pe locul 1 se află cancerul de sân, 1481 de cazuri, pe locul 2 se află cancerul de col uterin cu 1213 cazuri iar pe locul 3 cancerul colorectal cu 709 cazuri.

Specialiştii avertizează că numărul de cazuri de îmbolnaviri este în continuă creştere şi că o treime dintre acestea ar putea fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos.

Ziua mondială de luptă împotriva cancerului(#WorldCancerDay), boală cu care sunt diagnosticaţi anual aproape 80.000 de români, e celebrată astăzi. Ultimele statistici arată că 50.000 de persoane mor în ţara noastră în fiecare an, din cauza unei forme de cancer.

De Ziua mondială de luptă împotriva cancerului, specialiştii avertizează că numărul de cazuri de îmbolnăviri este în continuă creştere şi că o treime dintre acestea ar putea fi prevenite printr-un stil de viaţă sănătos.

Citeşte şi: Clinica Nera se pregăteşte să-şi deschidă porţile pentru bolnavii de cancer!

Astăzi, medici şi pacienţi se vor întâlni la o conferinţă care ar trebui să contribuie la creşterea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică.

Planul naţional de control al cancerului, ce va fi lansat în luna aprilie a acestui an, va cuprinde măsuri de control a acestor boli, de depistare precoce, până la tratament şi urmărirea în timp a cancerului, document care va sta la baza viitoarelor politici ale Ministerului Sănătăţii în acest domeniu.

Daiana Roşca

Foto www.worldcancerday.org

De același autor

Related Articles