[FOTO] La două decenii de activitate, medicii catolici şi-au dat întâlnire la Reşiţa. Secretul longevităţii: Seriozitatea şi munca

279

Douăzeci de ani de la înfiinţarea Asociaţiei Medicilor Catolici din România, Filiala Reşiţa sunt marcaţi vineri, 21 septembrie în municipiul de pe Bârzava.

Acţiunea a reunit la Reşiţa, o delegaţie de peste 20 de persoane – membri ai Asociaţiei  Rumänien Hilfe Gotha Germania, dar şi reprezentanţi ai cultelor: ortodoxe române, romano şi greco-catolice şi simpatizanţi şi invitaţi din întreg judeţul. Evenimentul a debutat cu o rugăciune comună şi gânduri de salut din partea conducerii cărăşene şi a celei germane.

Conform medicului Victoria Roşoagă – preşedintele Asociaţiei medicale “Sfinţii Cosma şi Damian”, evenimentul se desfăşoară sub forma unui simpozion de profil la Universitatea “Eftimie Murgu” din municipiu, acţiune ce cuprinde expozeuri şi discuţii, sub forma unei mese rotunde, asupra celor două decenii de activitate şi colaborare cu membrii asociaţiei partenere din Gotha/ Landul Thuringia/ Germania. Delegația este formată din membrii Asociației Rumänien Hilfe Gotha Germania, condusă de părintele Schuchardt Georg şi Sylvio Kuhn. Sprijinul lor în activitatea caritativă a condus la constituirea Centrului de Zi „Copiii lui Isus”.

Cum a început totul şi care este secretul celor două decenii de colaborare româno-germană, a mărturisit pentru Radio Reşiţa medicul Victoria Roşoagă – preşedintele asociaţiei cărăşene:

Evenimentul cuprinde expozeuri şi discuţii, sub forma unei mese rotunde, asupra celor două decenii de activitate şi colaborare cu biserica şi membrii asociaţiei partenere din Gota/ Landul Thuringia/ Germania.

În cadrul asociației, activitatea s-a concretizat în trei direcții: spirituală, medicală și social-caritativă. Preocuparea pentru problemele medico-sociale a dus la înființarea Centrului de Zi „Copiii lui Isus” în Reșița, care se adresează familiilor cu situație financiară precară, predominant monoparentale. Se urmărește prevenirea abandonului școlar, dezvoltarea de noi abilități pentru copii și inserția pe piața muncii a părinților. (Hardy Cvoica)