Asociaţia Diabeticilor din Reşiţa oferă gratuit aparate pentru măsurarea glicemiei dar şi ace pentru injectarea insulinei

Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului va fi marcată în 14 noiembrie şi de Asociaţia Diabeticilor din Reşiţa. Marți dimineaţă de la ora 9.00 la etajul 2, camera 203 din cadrul Policlinicii, vis a vis de Staţionarul II din municipiu cărăşenii îşi vor putea testa gratuit glicemia şi vor primi sfaturi cu privire la modalităţile de prevenţie şi de tratare a acestei afecţiuni.

Diabeticii vor pleca acasă şi cu aparate noi pentru măsurarea glicemiei, dar şi cu ace pentru injectarea insulinei, ne-a declarat preşedintele asociaţie, medicul diabetolog Mihaela Dalea:

Organizăm o nouă acțiune de prevenţie. Vă așteptăm în data de 14 noiembrie, exact de Ziua Mondială a Diabetului de la ora 9.00 la sediul Asociației Diabeticilor din Caraș-Severin, în cadrul Policlinicii vis a vis de spitalul vechi la etajul 2, camera 203.

Indiferent că faceți parte din asociație sau nu vă vom oferi aparate de glicemie gratuite, materiale educative, ace pentru a vă injecta insulina, cei care nu aveți mai ales că avem probleme la farmacie în a le achiziționa. Le reamintim oamenilor să se testeze și să nu ajungă să fie tratați cu pastile ci să ajungem în stadiul în care putem trata diabetul doar prin regim alimentar”.

Tot în 14 noiembrie va avea loc şi un Eveniment Maraton în Diabet- 24h de transmisiune LIVE la care va participa şi medicul diabetolog Mihaela Dalea. Proiectul va lansa un concept în premieră în România, toate cele 24 de ore în care va fi marcată Ziua Mondială a Diabetului sunt destinate informarii şi conştientizarii cu privire la această afecţiune. Evenimentul va fi organizat prin intermediul platformei diabet şi sănătate.

1 COMENTARIU

  1. Îmi pare rău că nu am putut să vin și eu aveam nevoie de un aparat.cu stimă și respect pentru tot ce face-ți pentru noi.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles