Artificii penale descoperite şi în Caraş-Severin

476

Campania „Foc de artificii”, derulată de poliţişti la nivel naţional, a început să dea roade şi în Caraş-Severin.

La nivelul judeţului sunt 7 societăţi comerciale care pot vinde legal obiecte pirotehnice, însă şi acestea au restricţii la artificiile cu încărcătură puternică, spune şeful Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, comisar Ştefan Radu.

„Ca persoană fizică aveţi dreptul să cumpăraţi numai acele articole pirotehnice din categoria F 1, adică acele lumânări care se pun pe tort. Acele artificii mici, care reprezintă un risc foarte scăzut şi cu zgomot redus se folosesc doar în interiorul clădirilor”.

Prima captură de petarde a fost făcută la Bocşa în cadrul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii consumului de alcool la volan. Un tânăr de 29 de ani din localitate nu consumase alcool, dar transporta petarde.

„A fost oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 29 de ani din localitate. La controlul efectuat a rezultat faptul că acesta nu a consumat alcool dar, în urma verificării trusei de prim ajutor, au fost identificate materiale pirotehnice interzise la deținere, fără documente de proveniență”.

Poliţiştii reamintesc că orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Ofiţerii de la arme vor intensifica controalele, inclusiv în vama Naidăş.

Campania „Foc de artificii” se va desfăşura până pe 5 ianuarie 2018.

(Sebastian Dragomir)