Articole pirotehnice confiscate de polițiștii cărășeni

Polițiștii din Bocșa au oprit vineri seara, pentru control, pe DN 58B, pe strada Iosif Renoiu, un autoturism în care se aflau doi tineri de 19 ani. La controlul autoturismului, pe bancheta din spate și în portbagaj au fost descoperite materiale pirotehnice tip rachete și baterii de artificii, din categoriile F2 și F3, deținute fără drept.

Articolele pirotehnice au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Tot ieri, în urma unui control efectuat de polițiști în Piața Agroalimentară Reșița Sud a fost depistată o femeie de 32 de ani, care oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a fi autorizată în acest sens.

Asupra acesteia au fost găsite aproximativ 900 de bucăți de articole pirotehnice din categoria P1, ce au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

Și în acest caz a fost întocmit dosar penal în care sunt continuate cercetările.

Reprezentantul Poliției din Caraș-Severin, Alina Boeru, atrage atenția că vânzarea petardelor și artificiilor din categoriile 1 și P1 către minori este interzisă și constituie infracţiune.

„Cei care încalcă legea și efectuează orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără a avea acest drept, vând articole pirotehnice minorilor ori comercializează către publicul larg articole pirotehnice destinate a fi utilizate de pirotehnicieni riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, conform prevederilor Legii nr. 126 din 1995, republicată, privind regimul materiilor explozive. În această perioadă, ca în fiecare an, polițiștii din Caraș-Severin desfășoară activități în cadrul acțiunii naționale „Foc de Artificii”, pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice”.

Autoritățile atrag atenția că articolele pirotehnice fac obiectul legislației privind regimul materiilor explozive și sunt incluse în categoria produselor periculoase.

Cele mai citite

Related Articles