Arme AradPoliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Arad, în baza autorizaţiilor emise de magistraţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad au efectuat, sâmbătă dimineața, două percheziţii, la locuinţele unui bărbat, de 31 de ani, suspectat de contrabandă şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit, la unul dintre imobile, două arme de vânătoare semiautomate, ambele calibru 12 mm şi 53 cartuşe de vânătoare cu alice, calibru 12 mm, cu capsele nepercutate.

Din verificările efectuate, s-a stabilit faptul că armele ar fi fost achiziţionate de cel în cauză din străinătate şi introduse în ţară ilegal, în cursul lunii decembrie 2012. Armele şi cartuşele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al D.I.P.I..