[FOTO] Arhidiaconul Banatului montan Jozsef Csaba Pal îşi ia la revedere de la reşiţeni

Ultima Sfântă Liturghie, susţinută în calitate de arhidiacon al Banatului montan, la Biserica romano-catolică „Maria Zăpezii” din Reşiţa a părintelui paroh Jozsef Csaba Pal va fi celebrată duminică, 5 august.

În cadrul slujbei solemne de hram a lăcaşului de cult, de la ora 10.30, parohul acestuia, îşi va lua rămas bun de la enoriaşii parohiei din Reşiţa Montană unde a slujit timp de mai bine de trei decenii (02.10.1987 – 05.08.2018)

Amintim că, părintele Jozsef Csaba Pal a fost numit episcop diecezan de Timişoara la data de 16.05.2018 printr-o decizie a Sfântului părinte Papa Francisc şi va fi instalat solemn în Domul „Sfântul Gheorghe” din municipiul de pe Bega luni, 6 august în cadrul unei Sfinte Liturghii pontificale, oficiate de administratorul apostolic dr. h.c. Martin Roos – actualul episcop alături de arhiepiscopul de Bucureşti dr. Ioan Robu – mitropolit al provinciei mitropolitane latine şi dr. Gyorgy Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia.

Sfânta Liturghie pontificală de consacrare şi instalare episcopală a noului episcop diecezan Joszef Csaba Pal va avea loc de la ora 10.00.

(Hardy Cvoica)

Sursa foto: episcopia romano-catolică de timişoara