Aradul a primit bani pentru pagubele furtunilor din iulie și august

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, anunță că la solicitarea autorităților județene și locale Guvernul României a aprobat alocarea sumei de 250,5 mii lei pentru despăgubirea gospodăriilor afectate de furtunile din lunile iulie și august.

S-au alocat 133,5 mii lei pentru comuna Bocsig (reparații la scenă și la acoperișul Căminului Cultural, reparații la școala generală unde în șase săli de clasă tavanul de rigips a fost distrus total, reparații la acoperișul blocului de locuințe, refacerea parcului central și a centrului civic, unde mai multe pergole și bănci au fost distruse). În comuna Moneasa s-au alocat 102 mii lei pentru refacerea a trei poduri, repararea de străzi și refacerea drumului forestier. Suma de 15.000 de lei s-a alocat pentru repararea podului de la Petriș, unde stâlpul median de susținere a fost afectat.

„Consiliul Județean a intervenit la obiectivele din jurisdicția sa și a executat reparațiile necesare, ori de câte ori a fost cazul. Am lucrat pe mai multe șantiere cauzate de intemperii. La vizitele mele în comunele județului am constatat că ar fi de dorit ca în unele locuri să se realizeze lucrări masive de intervenție și consolidare, nu doar reparații, pentru că altfel riscăm ca drumul sau podurile să se surpe la fiecare ploaie. De aceea, cred că Guvernul va trebui să analizeze serios această problemă și să investească în primul rând în prevenire, nu doar în reparații”, a declarat Iustin Cionca. 

Cele mai citite

Related Articles