Arad: Un bulgar şi un turc, cercetaţi penal după ce ar fi ascuns în camioane 24 de migranţi

Un şofer bulgar şi unul turc sunt cercetaţi penal după ce în camioanele pe care le conduceau, verificate la frontiera cu Ungaria, au fost găsiţi ascunşi 24 de migranţi din Siria, Pakistan, Nepal, Bangladesh şi Maroc.

La Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, în timp ce era verificat un camion înmatriculat în Germania, condus de un bulgar, au fost găsiţi în remorcă 20 de migranţi. Conform documentelor prezentate, şoferul transporta ‘produse periculoase’ pe ruta Turcia-Italia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, care în fapt era gol, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, douăzeci de cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Pakistan, Nepal şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani. Totodată, s-a stabilit faptul că persoanele în cauză sunt intrate în mod legal în ţara noastră, în baza documentelor personale‘, a informat, miercuri, Poliţia de Frontieră Arad.

De asemenea, la PTF Vărşand, poliţiştii de frontieră au verificat un camion condus de un cetăţean turc, iar în remorcă au găsit patru migranţi din Maroc şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani, ce au intrat legal în România.

În ambele cazuri, şoferii sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi.

De același autor

Related Articles