Arad: Coloane de camioane formate înainte de frontiera cu Ungaria, după reintroducerea restricţiilor de tonaj

Coloane de camioane de până la cinci kilometri sunt formate, luni, înaintea principalelor puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, din judeţul Arad, după ce ţara vecină a reintroduş din weekendul care s-a încheiaţ restricţii pe drumurile publice pentru autovehiculele cu capacitatea mai mare de 7,5 tone.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, a declarat că traficul greu este intens la Vărşand, Nădlac II şi Nădlac I.

“De la 1 martie, Ungaria a reintrodus restricţiile de tonaj pe timp de weekend. Astfel, până la 1 noiembrie, autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, cu unele excepţii, nu pot intra pe teritoriul Ungariei de sâmbătă ora 23,00 până duminică ora 23,00, ora României”.

Potrivit aplicaţiei “Trafic online” de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, care monitorizează timpii de aşteptare de la graniţe, la Vărşand se aşteaptă aproximativ patru ore pentru formalităţile de ieşire din ţară. Aici sunt deschise trei artere pentru traficul greu.

La Nădlac II, unde coloana de camioane formată pe autostradă este de cinci kilometri, se aşteaptă cel puţin 150 de minute şi sunt disponibile patru artere de ieşire pentru traficul greu. La Nădlac I, este deschisă o arteră şi se aşteaptă aproximativ două ore.

Poliţia de Frontieră Arad le recomandă şoferilor care se îndreaptă spre Ungaria să consulte aplicaţia “Trafic online” pentru a găsi punctele mai puţin aglomerate.

În cazul traficului uşor şi turistic, tranzitarea frontierei cu Ungaria prin judeţul Arad se face normal pe ambele sensuri.

Cele mai citite

Related Articles