Aquacaraş nu se predă. Măreşte preţurile la apă şi canalizare

liber aquacaras 1Societatea SC Aquacaraş nu a fost niciodată în insolvenţă – a dorit să precizeze încă de la începutul întîlnirii cu presa de astăzi, directorul societăţii, Anatoli Liber. Neînţelegerile au provenit din acţiunea fiscului de a ne bloca toate conturile şi a scoate la licitaţie bunurile societăţii în contul unei creanţe bugetare pentru care ne judecăm, a mai precizat Liber. Situaţia a fost dezamorsată prin garanţiile imobile oferite de Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa.

Societatea îşi va continua activitatea dar va intra într-un proces de restructurare şi adaptare la noile condiţii. Prin modernizarea unor staţii de tratare şi epurare care dispun acum de sisteme automatizate, se impune o reducere de personal – a mai afirmat directorul Aquacaraş.

În ceea ce priveşte lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare care merg foarte încet, conducătorii societăţii care gestionează programul şi-au arătat dezamăgirea faţă de incapacitatea firmelor de construcţii de a-şi îndeplini contractele, două dintre acestea fiind chiar reziliate, ceea ce va duce la alte întârzieri.
După părerea lor lucrarea de modernizare  a staţiilor şi reţelelor de apă în oraşele judeţului sunt realizate în proporţie mai mare sau mai mică, iar media ar fi de numai 50%.
O altă problemă abordată de conducerea Aquacaraş s-a referit la creşterea tarifului la apă şi canalizare. Această măsură este impusă de Uniunea Europeană care a dorit să se asigure că astfel reţelele vor fi întreţinute şi vor funcţiona şi după încheierea proiectului – au explicat ei. Creşterea prognozată este de 3% pentru apă, respectiv de la  3,85 la 4 lei pe metrul cub, iar canalizarea de 30%, de la 2,67 la 3,31 lei. (Daniela Tudor)

1 COMENTARIU

  1. Din câte știu eu, modificarea unilaterală a unei clauze contractuale, fără acordul celelaltei părți duce la anularea contractului. Ce va face Aquacaraș dacă mulți cetățeni (este imposibil de spus toți) o vor da în judecată, într-un proces colectiv?
    Eu voi fi unul dintre inițiatorii acestui demers, deoarece m-am săturat ca acești incompetenți care au salarii grase, plătite din banii noștrii, să ne impună anumite lucruri, fără să ne consulte în prealabil. Când au făcut contractul cu finanțatorul proiectului, de ce nu au întrebat beneficiarul final – cetățenii dacă sunt de acord cu aceste majorări ulterioare de tarife?
    „Vor crește costurile pentru că stațiile de epurare au fost puse la punct și au fost construite altele noi în mai multe orașe” – teoretic stațiile de epurare au fost puse la punct și se disponibilizează personal (se vorbea de circa 70 de persoane) tocmai că SUNT MAI RENTABILE, deci cu costuri de exploatare mai mici. Sau suntem noi așa de oligofreni încât să înghițim pe nerăsuflate orice inepție spusă de unii și alții că „așa a cerut Comisia Europeană”.
    Nea Anatoli, ai grijă că vine cutremurul și s-ar putea să ajungi pe Liber.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles