AquaCaraș a mai făcut un pas spre digitalizare

Consilierii județeni din Caraș-Severin au fost convocați astăzi în ședință extraordinară la sediul Forului din Reșița.

Pe ordinea de zi a fost un singur proiect de hotărâre. Acesta a vizat acordul de principiu dat de consilieri pentru implementarea proiectului “Măsuri de digitalizare necesare pentru eficientizarea și sustenabilitatea investițiilor realizate de SC AquaCaraș S.A.”

Este vorba despre un proiect în valoare de peste 9 milioane 800 de mii de lei, din care cofinanțarea operatorului de apă și canal este de aproape un milion de lei, după cum a declarat directorul societății, Gheorghe Filipescu.

“Este un pas înainte de modernizare a societății care va aduce numai beneficii din toate punctele de vedere și economice și ca logistică și ca mod de acțiune și viziune. Presupune facturare prin telecitire, presupune detecție de pierderi de apă, toată gama de acțiuni pe care societatea o realiza empiric până acum. Important este că nu mai vine omul să plătească la casierie și nici nu mai vine după factură”.

Proiectul va presupune și montarea a 22 de mii de contoare inteligente, prin care se va putea citi consumul de apă în mod automat. Implementarea sistemului de digitalizare nu va avea efecte majore asupra personalului AquaCaraș. “Cu siguranță, nu va mai fi nevoie de oameni la citirea contoarelor, dar ei vor fi relocați spre alte obiective. În scurt timp, societatea va pune în funcțiune o serie de capacități: uzine de apă, stații de tratare, stații de epurare”, a mai spus Gheorghe Filipescu.

Toți cei 20 de consilieri județeni prezenți astăzi în sala de ședințe și-au dat acordul de principiu. A fost necesară această ședință extraordinară pentru că astăzi este termenul limită de depunere al proiectului.

De același autor

Related Articles