Aproximativ 1500 de cărăşeni au solicitat urna mobilă. Peste 100 de cereri au venit din partea celor care sunt izolaţi la domiciliu

Votul cu urna mobilă se desfăşoară astăzi cu respectarea regulilor anti-COVID impuse de autorităţi. Echipa care transportă urna specială se va deplasa mai întâi la adresele solicitanţilor din alte cauze decât COVID-19, la unităţile sanitare non-COVID, la azilele de batrâni, penitenciare şi centre de reţinere şi arestare preventivă.

Membrii birourilor electorale şi personalul de pază care însoţesc urna specială trebuie să poarte masca şi mănuşi care trebuie schimbate sau dezinfectate la părăsirea fiecărei incinte. Şi alegatorul îşi va dezinfecta mâinile înainte de preluarea buletinelor de vot şi a ştampilei, îşi va înlătura pentru scurt timp masca spre a fi identificat şi îşi va repoziţiona masca acoperind nasul şi gura. Ştampila şi pixul utilizat de alegător se dezinfectează după votare, transmit autorităţile.

Cetăţenii, aflaţi în carantină sau izolare la domiciliu din cauza SARS CoV 2, care au formulat cereri pentru a-şi exercita dreptul electoral, votează astăzi la alegerile parlamentare, cu urna specială. Tot cu urna mobilă votează şi alegătorii care nu se pot deplasa la sediul secţiei de votare din cauză de boală sau invaliditate, cei care se află internaţi în spital sau execută o pedeapsă privativă de libertate şi care au solicitat să voteze.

Pentru prima dată alegerile se desfăşoară cu localităţi aflate în carantină din cauza numărului de îmbolnaviri de COVID-19, dar alegatorii se vor putea prezenta la urne fără să fie nevoiţi să dea o declaraţie pe propria răspundere. Din fericire în judeţul Caraş-Severin nu există nicio localitate carantinată din cauza numărului de cazuri de SARS CoV-2, astfel că cetăţenii pot ieşi fără probleme la vot, ne-a declarat prefectul Cristian Gâfu.

Numărul cererilor pentru urna mobilă în judeţul Caraş-Severin este 1.499. Dintre acestea 104 cereri au venit din partea unor persoane aflate în carantină sau în izolare la domiciliu. La Spitalul Municipal din Caransebeş 43 de pacienţi au solicitat urna mobilă. Dintre aceştia 35 sunt infectaţi cu noul coronavirus iar 8 suferă de alte boli, ne-a transmis managerul unităţii medicale, Valentina David.

Sursa foto: Mediafax

De același autor

Related Articles