Aproape jumătate de kilogram de cocaină descoperit la frontieră

Poliţiştii de frontieră şi inspectorii vamali de la PTF Porţile de Fier I au descoperit două pachete cu 425 de grame de substanţă de culoare albă, susceptibilă a fi cocaină, ascunse într-un autoturism în care se aflau doi cetăţeni români, a informat duminică IGPF.

„În data de 05.01.2019, în jurul orei 00.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, judeţul Mehedinţi, s-au prezentat pentru a intra în ţară doi cetăţeni români, în vârstă de 34 de ani şi 35 de ani, călătorind cu autoturismul marca BMW, înmatriculat în România. În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autovehiculului şi persoanelor în cauză. Astfel, cu ajutorul câinelui poliţist Nabapa au fost descoperite ascunse, în spaţii special amenajate în zona pedalelor şi în bordul autoturismului, două pachete cu substanţă pulverulentă de culoare albă, susceptibilă a fi cocaina, cu o masă totală de aproximativ 425 grame”, se arată într-un comunicat al IGPF.

Substanţa a fost trimisă spre analiză la laboratorul de specialitate. În cauză se efectuează cercetări de către autorităţile competente, urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Cele mai citite

Related Articles