Programe noi de studii, unice la nivel naţional pentru admiterea de toamnă de la UVT

Aproape 10.000 de tineri au dorit să devină studenţi la Universitatea de Vest din Timişoara, în prima sesiune de admitere, trei sfert dintre aceştia optând pentru studiile de licenţă.

Universitatea de Vest din Timișoara a reușit să atragă, și în prima sesiune de admitere din 2023, un număr considerabil de aspiranți la studii universitare, dornici să devină studenți UVT. Cele 11 facultăți din cadrul UVT au stârnit interesul a peste 7.500 de candidați la ciclul de studii universitare de licență și peste 2.100 de candidați la ciclul de studii universitare de masterat, în creștere față de anul anterior.

Cele mai „căutate” programe de studii universitare de licență în acest an, în prima etapă a admiterii, prin raportare atât la numărul de locuri finanțate de la bugetul de stat, cât și la capacitatea de școlarizare, au fost:

  • Psihologie (8,02 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 2,12 candidați / loc),
  • Informatică economică (5,42 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 1,63 candidați / loc) și
  • Informatică (4,22 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat; 2,26 candidați / loc).

Totodată, unele dintre programele de studii nou înființate au atras un număr considerabil de candidați:

  • Limba și literatura engleză – Limbi și literaturi moderne (rusă/sârbă/japoneză) (4,71 candidați / loc finanțat de la bugetul de stat),
  • Drept european și internațional (2,50 candidați / loc).

Sesiunea de toamnă începe joi, 17 august , lista locurilor disponibile putând fi consultată pe site-ul admitereonline.uvt.ro.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Subliniem deseori că UVT nu este nici cea mai mare și nici cea mai veche universitate din România, în schimb este cea mai dinamică. Un fapt dovedit și prin oferta de programe de studii de licență și cea de studii universitare de masterat, care este în dezvoltare permanentă la UVT. Am intrat în sesiunea de admitere de vară cu 171 de programe, dintre care 11 programe de studii au fost propuse în premieră (6 de licență și 5 de masterat), iar în sesiunea de admitere din septembrie, acestora li se vor adăuga două noi programe de studii universitare de licență, din domenii de interes pentru viitorii studenți: Științe aplicate în criminalistică (program unic la nivel național) și Inteligență artificială (în limba engleză), cât și douănoi programe de studii universitare de masterat, din domeniile Arte vizuale – Game art (în limba engleză) și Artă eclezială și restaurare. Îi așteptăm așteptăm la UVT pe toți cei care caută dezoltarea personală și profilarea unui viitor profesional promițător, aici își pot extinde potențialul și își pot actualiza cea mai bună versiune a lor.”

De același autor

Related Articles