Apelul Radio România Reşiţa a avut ecou!

 sange14

În mai puţin de 2 săptămâni numărul celor care au trecut pragul Centrului de Transfuzii Sanguine din Reşiţa  s-a triplat. De la 6 donatori, câţi erau în urmă cu puţin timp, numărul celor interesaţi să facă o faptă bună a ajuns la 25 într-o singură zi. Şi asta s-a întamplat după apelul făcut de postul nostru de radio, susţine directorul Rodica Neaga, care speră ca, tot prin intermediul nostru, să convingă oamenii să mai facă încă o faptă bună.

La ora actuală există un stoc mai redus la A2 pozitiv, pentru că  aceasta a fost cea mai cerută grupă de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Probleme sunt şi la grupele cu Rh negativ, dar şi la AB4, a declarat coordonatorul centrului Rodica Neaga. Cei care doresc să doneze sânge trebuie să fie sănătoşi şi să aibă peste 50 de kg.

Criza de sânge a afectat şi Secţia de ATI din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa. Nu de puţine ori, medicii au rugat aparţinătorii bolnavilor să meargă să doneze, a declarat  şeful Comisiei de Hemovigilenţă  şi Transfuzie Sanguină, medicul primar Adrian Măgureanu. O picatură de sânge înseamnă viaţă. Donează şi tu!

 (Daiana Roşca )

De același autor

Related Articles