ANPC și rețeaua marilor magazine recomandă să nu vă lăsați manipulați de FALSE alarme

Ca urmare a unei discuții purtate, în cursul diminetii de sambata, de către președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, cu reprezentanții la vârf ai Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR), în contextul aglomerărilor de cumpărători, înregistrate, recent, în magazine, în urma unei FALSE alarme propagate online, acestia transmit ca cele mai recente date nu justifică realizarea de stocuri de alimente, de către consumatori.

România dispune de suficiente stocuri de produse alimentare cu termen mai îndelungat de valabilitate sau perisabile, inclusiv ulei.

Nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la stocuri. Mai mult, odată cumpărate cantități atât de mari de către un număr considerabil de cetățeni, ar putea deveni dificilă reaprovizionarea magazinelor respective, schimbându-se, astfel, ritmicitatea obișnuită a lanțului comercial.

ANPC se află în permanentă legătură cu reprezentanții marilor retaileri, urmând a informa periodic consumatorii, ca și până acum, referitor la modul în care se derulează actul comercial, în concordanță cu respectarea drepturilor lor.

De altfel, simpla mutare a unor cantități mari de alimente de pe raftul magazinelor, în balcon sau cămară, realizează, în mod nejustificat, premisele risipei alimentare care se va crea, astfel, în următoarea perioadă. Asemenea situații au mai aparut chiar la începutul pandemiei, consumatorii români convingându-se atunci că astfel de stocări de cumpărături sunt inutile, neexistând posibilitatea diminuării stocurilor sau a creșterii accelerate a prețurilor, în perioada următoare.

Și atunci, și cu alte prilejuri, s-a demonstrat faptul că stocurile nu fac altceva decât să mărească numărul și cantitatea de alimente care se vor altera și vor fi aruncate ulterior, generând doar o cheltuială inutilă pentru consumator, se arata in comunicatul transmis de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

ANPC s-a asigurat că nu exită nici un motiv de îngrijorare pentru consumatori și îi asigură încă o dată pe aceștia că noi suntem aici pentru a vă informa și proteja, așa cum am făcut-o mereu, în ultimii 30 de ani.”

De același autor

Related Articles