[FOTO/ AUDIO] Gărâna – Woodstock-ul României. După jazz, în Valea Lupului se cântă folk şi se bea bere

IMG_1875

Cea de-a doua seară şi ultima din cadrul Festivalului de folk Gărâna 2015 a întrunit pe scenă, odată cu lăsarea întunericului, nume celebre ale scenei folk din ţară, dar nu numai. Astfel, în Valea Lupului au cântat pentru bănăţeni: Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Teo Boar, Narcisa Suciu & Band din Finlanda, Ioan Gyuri Pascu, Călin Bârcean şi Ovidiu Scridon. Ultima seară din festival a oferit publicului, venit în număr nesperat de mare, un repertoriu format din piese mai noi şi mai vechi sau chiar în primă audiţie a soliştilor prezenţi, dar şi o împletitură de folk, pop şi folclor, oferită pentru prima dată pe scena de la Gărâna, în concert, de fata cu părul de foc, Narcisa Suciu. De la aceasta am aflat că a fost invitată deja de 4 ori să participe la acest festival, dar nu a reuşit să ajungă, iar anul acesta s-a prezentat alături de formaţia ei cu un amplu recital. Au fost cântate piese cunoscute, precum: “Moceniţă cu trifoi”, “Lioară”, “Câmpuri aurii”, “Poate eu, poate tu”, dar şi compoziţii mai noi. Ea a precizat pentru Radio România Reşiţa că nu se aştepta să fie aşa de mult public amator de folk. Un alt nume mare, binecunoscut publicului, Ioan Gyuri Pascu a precizat că “spaţiul de la poale de Semenic este un adevărat Woodstock al României. Aici se întrunesc anual festivalurile de jazz, de folk, de rock şi chiar de clasic şi este minunat să fie aşa. Uniunea energetică cu natura face ca oamenii şi artiştii să simtă reciproc acest lucru…“. Ioan Gyuri Pascu a mai spus că este pentru a patra oară la Gărâna, prima dată a fost la festivalul de rock, apoi singur la folk şi de două ori împreună cu Teo Boar şi Vlady Cnejevici. După repetate biss-uri, el a încheiat recitalul său cu un o piesă nouă, întitulată “Gărâna te iubim – organizatorilor le mulţumim”.

Recitalurile s-au încheiat târziu în noapte cu un concert susţinut de Mircea Baniciu, anual prezent la Gărâna în cadrul acestui festival.

Cum a fost atmosfera în cele două seri de festival aflăm de la unii dintre iubitorii de gen:

Astăzi, duminică, 9 august, berea va curge din belşug, începând de la ora 15.00, la poale de Semenic, în cadrul unei noi ediţii a Festivalului berii bavareze la Gărâna în Banatul de Munte. (Hardy Cvoica)

 

***

folk

Festivalul de muzică folk de la Gărână a debutat aseară adunând în jurul lui iubitori ai genului din toată ţara. După o prezentare de modă şi un spectacol oferit de copiii de la “Thea and the Band” au urcat pe scenă: Victor Socaciu, Adrian Berinde, Mircea Vintilă si Vasile Şeicaru. Publicul a aplaudat şi a cântat împreună cu ei, oferind serii o notă specială. Festivalul va continua astăzi la orele serii cu Ioan Gyuri Pascu, Mircea Baniciu si Narcisa Suciu, urmând să se încheie duminică, 9 august cu festivalul berii bavareze. Organizatorii au promis publicului că de la anul va avea loc şi un festival de folk internaţional. (Patrick Tomici)

***

Vineri, 07.08.2015

Mii de iubitori ai genului sunt aşteptaţi, astăzi şi mâine, la o nouă ediţie a festivalului de folk ce va avea loc în Valea Lupului, la poalele Munţilor Semenic. Mircea Vintila, Victor Socaciu, Vasile Şeicaru, Mircea Baniciu, Narcisa Suciu sunt doar câţiva dintre artiştii care vor urca pe scena de la Gărâna, în cadrul celei de-a X-a ediţii.

Din program nu lipsesc prezentările de moda şi lansările de carte, susţin organizatorii, care promit un eveniment de zile mari la poalele Semenicului.

Concertele sunt programate a avea loc în zilele de vineri, 7 şi sâmbătă, 8 august, iar duminică,în 9 august, spectatorii sunt invitaţi la un festival al berii germane, cu muzică şi dansuri tiroleze şi bavareze. (Hardy Cvoica)

Programul evenimentului:

Vineri, 7 august, ora 19.00:

– Mircea Vintila
– Victor Socaciu & Nicolae „Nae” Matei
– Vasile Seicaru & Nicolae „Nae” Matei
– Adrian Berinde & Band
– lansare tinere talente Thea Marconi
– ora 18:30 – prezentare de moda Princess Melina by Luciana Matei Plavoşin

sâmbătă, 8 august, ora 19.00:

– Mircea Baniciu, Vlady Cnejevici, Teo Boar
– Narcisa Suciu & Band
– Ioan Gyuri Pascu, Vlady Cnejevici, Teo Boar
– Călin Barcean
– Ovidiu Scridon
– lansare album Povestiri Minereşti, by Zoltan O Butuc

duminică, 9 august, ora 14.00:

– Festivalul Berii Bavareze.

Festivalul este recomandat de Radio România Reşiţa ca partener media al evenimentului.

Sursa foto: lupo touring

De același autor

Related Articles