Revin ploile din această după-amiază, iar temperaturile vor scădea în cea mai mare parte a ţării – anunţă meteorologii!

De la ora 16:00 intră în vigoare o informare în acest sens, potrivit căreia, în special după-amiaza şi seara, instabilitatea atmosferică va fi accentuată, va ploua, în unele zone torenţial, vor fi descărcări electrice şi vânt puternic. Acest fenomene vor fi mai frecvente în zonele de deal şi de munte, în sudul, estul şi centrul ţării.

Specialiştii spun că din această noapte temperaturile încep să scadă , iar vremea va deveni rece pentru această perioadă. În nordul şi în centrul ţării se va produce brumă. Informarea meteorologilor expiră marţi, la ora 23:00

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, estul și centrul țării, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

În noaptea de marți spre miercuri (9/10 mai) și în cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar dimineața, mai ales în nordul și centrul țării, local se va produce brumă.

Daiana Roşca