ANL-urile rămân goale! Primăria Lugoj nu are suficiente solicitări pentru cele 64 de apartamente

679

Situație paradoxală în ceea ce privește repartizarea locuințelor ANL, finalizate de curând în cartierul Țesători.

Dacă până în urmă cu câțiva ani construirea de noi locuințe de stat pentru tineri era mereu insuficientă și mult întârziată, acum Lugojul se confruntă cu lipsa numărului necesar de familii care să ocupe noile apartamente. Din listele de așteptare, unde s-au adunat peste 500 de solicitări, primăria nu a reușit să aprobe toate dosarele pentru cele 64 de apartamente cu două camere puse la dispoziția tinerilor până în 35 de ani prin programul național ANL.

Situația s-a complicat după ce au apărut noile criterii de acordare a unei locuințe ANL, dar și din cauza numărului mare de ani de așteptare. Între timp mulți tineri sau au depășit vârsta, și-au găsit locuințe sau chiar au plecat din țară. Mai trebuie ținut cont că nivelul chiriilor a crescut substanțial, astfel că locuințele ANL au devenit neatractive.

Avem 64 de apartamente gata și nu avem suficiente familii care să le ocupe”, a spus Francisc Boldea, primarul Lugojului.

La licitația care a avut loc săptămâna trecută pentru drumul de acces la cele două blocuri,
realizarea unor parcări și racordarea la rețelele de apă-canal nu s-a prezentat nici o firmă, licitația urmând a fi reluată în 4 martie.