Anina a semnat pentru o investiție de 1.500.000 de euro

O firmă din Râmnicu Vâlcea își deschide fabrică la Anina pentru a recicla plastic!

Investiția are o valoare de un milion și jumătate de euro și va aduce mai multe beneficii pentru fostul oraș minier, spune primarul Daniel Danu. Acesta a semnat deja contractul de concesiune a terenului.

Este vorba despre un teren intravilan situat în strada Ponor nr.1, care, conform contractului cadru de cesiune nr. 25226 din 26.09.2023 a fost atribuit către SC Specturm SRL Râmnicu Vâlcea. Firma s-a angajat să plătească anual 40 de mii de euro către Primăria Anina.

Investiția înseamnă ecologizarea zonei, anveloparea clădirilor, introducerea utilităților, precum și dotarea cu utilaje în vederea realizării producției granulelor de plastic.

Termenul de execuție este de 30 de luni de la semnarea contractului, iar contractul este valabil pe 25 de ani. Sediul companiei va fi în Anina și de asemenea, taxele vor intra în bugetul local.

„Este vorba despre una dintre cele mai ferme investiții în sectorul industrial din ultimii 30 de ani în Anina. Mulțumesc colegilor din Consiliul Local care au fost de acord cu implementarea acestei investiții și au votat toate demersurile necesare în vederea concesionării terenului”, a precizat Daniel Danu.

Cele mai citite

Related Articles