Animale moarte pe un câmp din Banat

Alerta a fost dată, la sfârșitul săptămânii trecute, de un ascultător din Anina.

Un tânăr ne-a semnalat pe adresa de mail a redacţiei că într-o gospodărie din cartierul Steierdorf se pot vedea mai multe vaci aflate în stare de descompunere. Animalele sunt în proprietatea unei bătrâne în vârstă de 83 de ani care locuieşte singură într-o zonă destul de izolată. Cu toate acestea, pericolul de infecţie poate apărea.

Contactat telefonic, primarul Aninei, Gheorghe Românu a precizat pentru Radio Reşiţa că nu poate interveni pe un teren privat, dar a trimis în zonă medicul veterinar pentru a fi luate măsurile necesare. 

Cazul animalelor moarte descoperite pe un câmp din cartierul Steierdorf din Anina este anchetat de inspectorii DSVSA. Este vorba de două vaci, aflate în stare avansată de degradare, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Pavel Borchescu. Animalele sunt în proprietatea unei bătrâne în vârstă de 83 de ani care locuieşte singură într-o zonă destul de izolată. Cel mai probabil cadavrele vor fi îngropate, nefiind suspiciuni de boli. Se încearcă supravegherea celorlalte bovine aflate în gospodărie.

Sursa foto: martor anonim