Celebra actriţă Angelina Jolie, în calitate de ambasador al bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) este aşteptată în insula greacă Lesbos, mâine dimineaţă. Îndrăgita actriţă va fi prezentă în Lesbos în scopul de a sprijini refugiaţii şi migranţii care „au luat drumul” spre Europa Centrală, traversând coastele turceşti, dar datorită graniţelor închise de FYROM, în zona Idomeni, au rămas blocaţi în Grecia. Aeronava cu care vine Angelina Jolie va ateriza pe aeroportul „Odysseas Elytis”, din orașul Mitilini. Angelina va vizita hot spot – urile pentru refugiaţi şi imigranţi din Moria şi Skala Sykaminia. Potrivit informațiilor celebra actriţă va rămâne cel puţin 24 de ore în insula greacă.

Angelina Jolie a lansat şi în trecut apeluri pentru creşterea ajutorului acordat refugiaţilor sirieni, care trăiesc „cea mai gravă criză umanitară” şi s-a deplasat de mai multe ori în Turcia, în ultima vreme. În această ţară se află cel mai mare număr de refugiaţi din lume.

Cel puţin 44.500 de refugiați și migranți se află blocați, în prezent, pe teritoriul Greciei, numărul acestora fiind în creştere.

(Veronica Todor)