Angajații spitalului din Caransebeș, nemulțumiți de taxa de parcare

Persoanele care parchează în faţa Policlinicii din Caransebeş, din acest an trebuie să plătească, conform hotărârii Consiliului Local. Angajaţii spitalului nu fac excepţie, fapt ce îi nemulţumeşte, ne-a declarat liderul Solidarităţii Sanitare, Marius Posipal:

Avem în incinta spitalului pe platou câteva locuri care sunt rezervate conducerii Consiliul de Administrație și altor membri care au funcții, restul personalului parchează în fața Policlinicii pentru care s-a introdus de la 1 ianuarie o taxă.

Solicitarea noastră ar fi către conducerea unității și către primărie să găsească o soluţie pentru identificarea personalului care este angajat și să nu plătească parcarea cu ora. Eu am vorbit cu un membru din Consiliul de Administrație, care a ridicat problema în data de 28 unde a fost prezent și Felix Borcean, primarul oraşului Caransebeş care a răspuns negativ. Adică nu o să plătească toată lumea, în condițiile în care nu ei plătesc nici dl. Dumbravă și nici dl. Felix.

Aşa că solicit pe calea amiabilă o convenție să facă cu spitalul prin care angajații să plătească un abonament onorific, ca să nu fie chiar gratis dacă nu vor, având în vedere că avem și precedentul cu Colegiu Traian Doda unde profesorii nu plătesc parcarea tot datorită unei convenții cu primăria deci acolo merge și putem spune că e şi discriminare adică profesorii nu plătesc dar plătește personalul medical, cu toţii suntem subordonaţi primăriei”.

La polul opus, city managerul Florin Bogdea nu consideră că această taxă ar fi o problemă şi dacă există cu adevărat nemulţumiri subiectul va fi dezbătut şi în Consiliu de Administraţie al spitalului:

“În cadrul spitalului au o parcare privată care și-o gestionează ei cum doresc iar în fața spitalului există o parcare publică și au posibilitatea să-și ia abonament pe un an de zile.

Pentru acea parcare publică abonamentul este în jur de 500 de lei pe an dacă se dorește pentru trei mașini se poate lua și abonament individual care este în jur de 680 de lei pe un an de zile deci nu văd care este impedimentul pentru că ei o să parcheze nu doar în fața spitalului, o să parcheze și la piață și în centru și peste tot și atunci au parcarea liberă din moment ce au plătit acel abonament, sunt locuri unde și-ar putea lăsa mașina fără să plătească dacă asta își doresc dar până la urmă nu cred că cadrele medicale s-ar da înapoi să plătească un abonament ca un pensionar sau ca oricare alt cetățean din municipiul Caransebeș.

Probabil mai sunt și acele persoane de pe sat care vin grupați cu o mașină sau ştiu eu aceea pot să-și cumpere un abonament pentru trei numere de exemplu de mașină și să vină pe rând, să facă naveta cu o mașină și atunci le pică exact cât își doresc ei un 200 de lei de persoană care pentru un an de zile nu cred că este foarte mult. Nu am primit nimic la Consiliul de Administrație dacă primim o să analizăm cererea dumnealor”.

Cele mai citite

Related Articles