Angajaţii DSP Caraş-Severin au ieşit pentru a 6-a zi în stradă şi au cerut să li se facă dreptate prin majorarea salariilor

Angajaţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Caraş-Severin au ieşit pentru a 6-a zi în stradă şi au cerut din nou să li se facă dreptate prin majorarea salariilor. Oamenii sunt revoltaţi şi vor soluţii concrete din partea factorilor decidenţi. Inspectorul de specialitate pentru Igiena Şcolară, Speranţa Ponoran:

Sunt angajată în cadrul DSP Caraş-Severin încă din anul 1998, de aproximativ 25 de ani lucrez pe compartimentul de Igienă Şcolară- Supravegherea Stării de Sănătate este compartimentul cel mare de care ține Igiena Şcolară. Suntem aici împreună cu colegii de pe toate compartimentele din DSP. Avem promovarea sănătății avem laboratoarele avem inspecția, compartimentul de supraveghere avem tot felul de personal și de specialități.

Trebuie să menţionez că personalul este de foarte mulți ani împărțit în două categorii: funcționari publici și personal contractual, fapt care a dus la niște discrepanțe între salariile de încadrare și respectiv salariu net care este încasat. Menționez faptul că după 25 de ani de vechime în instituție și încă 10 ani lucraţi în altă parte, deci 35 de ani vechime în muncă, realizez un salariu de 3.200 de lei care este necorelat la cerințele, la nevoile și la prețurile actuale, nefiind majorate salariile din 2017, aceasta este ultima încadrare care a fost făcută și nu putem să fim mulțumiți pentru că noi desfășurăm o activitate complexă, am fost alături de țară, de lume, de Guvern, de toate instituțiile pe pandemie timp de 2 ani.

Toată lumea a muncit, noi nu am avut zi nu am avut noapte, plecam de la DSP şi mergeam în Vamă și făceam triaj în Vamă pentru a proteja cetățenii. S-au făcut campanii de vaccinare, s-a făcut vaccinare în teren, s-a făcut permanență la ISU, s-a făcut permanență chiar și acasă. La centrul de coordonare am lucrat zi lumină împreună cu asistentele şcolare de la 8.00 dimineața până la 22.00 seara, urmând noaptea să avem apelurile pe două trei telefoane pentru că şi acasă aveam permanență și le răspundeam cetăţenilor. A fost foarte greu, unii dintre noi ne-am pierdut și o parte din sănătate, respectiv eu!

Fiind în a 6-a zi de proteste, noi sperăm și avem încredere că situația de fapt va fi rezolvată și vom fi băgați în seamă pentru că noi chiar merităm Noi am rămas în urmă față de alte categorii de bugetari și salariile nu acoperă nici măcar coșul zilnic și nevoile pe care le avem, pentru că toți avem o casă de întreținut și niște copii de crescut. Noi sperăm să se facă dreptate!

Reprezentanţii sindicatelor DSP poartă discuţii cu ministrul Sănătăţii. Se ia în calcul chiar şi declanşarea grevei generale dacă nu se rezolvă nimic în urma acestor întâlniri.

Cele mai citite

Related Articles