greva functionari publici- bucurestifm.ro

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie va organiza în 27 mai, un nou miting în Bucureşti, în cazul în care autorităţile nu vor soluţiona revendicările de la protestele anterioare. Se aşteaptă participarea a cel puţin 3.000 de persoane.
FNSA a organizat în 30 aprilie, greva generală cu întreruperea activităţii pe durata întregii zile, „ca urmare a nepăsării şi dezinteresului manifestate de către Guvernul României faţă de problemele generate de salarizarea deficitară a angajaţilor care îşi desfăşoară activitatea în instituţiile din administraţia publică locală, cea mai slab plătită categorie de salariaţi din sectorul bugetar”. Potrivit FNSA, această acţiune de protest extremă a fost susţinută de aproximativ 32.000 de membri de sindicat şi salariaţi din primăriile de comune, oraşe, municipii şi consilii judeţene de pe întreg teritoriul ţării. Având în vedere participarea masivă a salariaţilor din administraţia publică locală la această formă de protest, FNSA speră că această acţiune a fost „un semnal de alarmă suficient de puternic pentru clasa politică aflată la guvernare şi că în cel mai scurt timp vor fi adoptate măsuri în vederea asigurării unui trai decent pentru angajaţii din primării şi consilii judeţene”.
De asemenea se vor strânge semnături în vederea organizării grevei generale pe termen nelimitat în administraţia publică locală, în luna septembrie 2015.

(Mirabela Afronie)