Angajații Companiei Naționale Poșta Română au declanşat conflictul de muncă prin organizarea unei greve de avertisment

Mai mulţi angajaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă din Caraş-Severin s-au alăturat colegilor lor din ţară prin organizarea unei greve de avertisment de două ore.

Printre alte neajunsuri, salariaţii Oficiului Judeţean de Poştă Caraş-Severin revendică veniturile mici, condiţiile improprii de muncă, personalul insuficient şi lipsa fondurilor pentru investiţii minime la locurile lor de muncă din oficiile din judeţ.

Pentru Radio Reşiţa aceştia şi-au pronunţat nemulţumirile:

Nu suntem mulțumiți de domn director pentru că nu ne încheie CCM-ul, salariul este foarte mic şi după ce munceşti o viață ieşi cu o pensie la fel de mică. Salariul este minimul pe economie. Cerem o salarizare decentă şi CCM-ul încheiat pentru toți. Condițiile de muncă sunt foarte proaste, adică nu avem imprimată, hârtie, serverele cad o dată la câteva luni, nimic nu ni se oferă; trebuie să mergem să ne cumpărăm sau să încropim noi. Colegi noi nu mai vin, ni se dau sarcini în plus ca să acoperim oamenii care lipsesc„.

Conducerea noastră este aservită politic. La modul cum ne tratează ei, nu cred că vom rezolva ceva prin demersurile noastre pentru că au dezbinat până şi sindicatul şi ameninţă angajaţii„.

Ne-am adunat în stradă în primul rând pentru salarii care la factorii poștali și oficianți sunt extrem de mici. De fiecare dată când ne pleacă un om ni se atribuie și munca celui care pleacă. La oficianţi e jale. Un singur om de la ghișeu deservește jumătate de oraș. Suntem nemulţumiţi de condițiile de muncă, nu ne funcţionează aplicațiile. Publicul este înţelegător cu noi pentru că nu avem ce face„.

După treizeci de ani de muncă ne-a ajuns femeia de serviciu cu salariul ei. Avem minimul pe economie, n-avem mai mult, practic nu se mai face nicio diferențiere între femeia de serviciu, oficiant şi agentul poştal şi nici între cei cu vechime şi cei proaspăt angajaţi. Suntem toți în aceeași oală„.

Mă numesc Ioana Rusu, sunt diriginte la Oficiul Poștal Reșița 4; am lucrat în locul multor colege de dimineaţa până seara, să le suplinesc pentru că avem personal puţin şi n-am primit nici măcar un leu. Am cumpărat din buzunarul meu hârtia de imprimantă, cleanța de la ușă am plătit-o din banii mei şi mi s-a spus că nu sunt bani. Am făcut adrese peste adrese, totul degeaba„.

Potrivit preşedintelui Sindicatului Lucrătorilor Poştali Caraş-Severin, Ionel Răitaru, greva de avertisment a fost organizată în oficiile poştale urbane din Oţelu Roşu, Moldova-Nouă, Caransebeş şi Reşiţa şi nu a afectat cu nimic programul de lucru cu publicul.

***

Ştirea iniţială:

Angajații din Compania Națională Poșta Română au declanșat conflictul de muncă. Sindicaliștii au organizat miercuri, 20 martie o grevă de avertisment, cu întreruperea activității timp de două ore între 8.00 şi 10.00.

Angajații cărăşeni se alătură și ei protestelor, având mai multe nemulțumiri privind CCM-ul. Preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, filiala Caraş-Severin, Ionel Răitaru, a declarat pentru Radio Reşiţa că sunt două mari revendicări ale salariaților: una ține de condiţiile de muncă și o altă solicitare este de natură salarială.

Începem acțiunea de protest deoarece nu am căzut de acord, părțile CNPR-ul și SLPR-ul – Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România cu negocierile privind CCM-ul, CCM care se leagă direct de salarii, condiții de muncă și alte facilități. Drept urmare de miercuri, 20 martie, între orele 8 și 10 vom avea o grevă de avertisment și probabil pe sfârșitul lunii 28-29 mai exact, greva propriu-zisă ceea ce înseamnă că nu vom pleca pe traseu, nu vom ieși în județ pe teren. Oficiile poștale vor fi deschise pentru că nu toți au semnat, că nu sunt toți sunt membrii de sindicat. Sunt și nemembrii de sindicat care au semnat şi sunt de acord cu acțiunile de protest pentru că sunt nemulțumiți de salarii. Am colegi care au patruzeci de ani vechime și lucrează de o viață pe minimul pe economie„.

Mai exact, sindicaliștii cer o creștere salarială cu 400 lei net/ salariat. O treime din salariații companiei sunt remunerați cu salariul minim pe economie. În plus, angajații cer creșterea tranșelor sporului de loialitate făcându-se astfel o diferență între venitul unui salariat cu vechime și unul nou intrat în sistem.

Pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la solicitările lor, angajații au decis ca în 20 martie să declanșeze o grevă de avertisment, fiind deciși să meargă până la greva generală care este preconizată pentru sfârşitul acestei luni, a mai transmis Ionel Răitaru.

Foto: arhiva

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles