radar

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au dezbătut modul în care Poliţia Rutieră amplasează radarele, fiind nemulţumiţi de modul în care sunt poziţionate aparatele de măsurat viteza. Aceştia spun că poliţiştii ascund radarele, pentru a-i prinde pe şoferii grăbiţi şi nu pentru a preveni viteza.

Consilierul judeţean Nicolae Ştefănescu: „Pe un drum naţional se afla dosit foarte bine un radar. Nu vreau să se bage mâna în buzunar la oameni aiurea. Vreau să vă spun că era pe drum naţional, acolo unde opresc oamenii să bea o gură de apă, deci drum drept, fără niciun fel de probleme şi cu niciun accident. M-am interesat între timp, nu a avut loc niciun accident acolo, în ultimii 25 de ani”.

Am solicitat Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin un punct de vedere cu privire la modul în care sunt amplasate radarele. Purtătorul de cuvânt, agent şef adjunct, Ancuţa Cheţan: „Planificarea aparatelor de supraveghere video se face în urma analizei indicatorilor dinamici ai situaţiei operative. Principalul scop fiind prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere”.

Consilierul judeţean Sorin Constantin Madina, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, din subordinea Consiliului Judeţean a recomandat şoferilor să asculte Radio România Reşiţa, deoarece  postul nostru anunţă în fiecare dimineaţă unde sunt amplasate radarele.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, este nemulţumit: „Paradoxul este că excesul de viteză, cel puţin în Reşiţa nu este sancţionat. Sunt sancţionaţi nişte amărâţi, care sigur, până la urmă, depăşesc viteza. Dar în Reşiţa se desfăşoară curse de maşini pe timp de noapte. Pe ăştia nu îi vede nimeni? O ştiu din experienţă proprie, pentru că am văzut eu asemenea secvenţe. De ce pe aceşti indivizi nu îi vede nimeni? Existând Autoritatea Teritorială de Ordine Publică în subordinea Consiliului Judeţean, având atribuţiile legale pe care le avem, hai să le exercităm. Nu e o bucurie când un şofer obişnuit, să spunem, depăşeşte viteza şi foarte bine că sunt avertizaţi. Cred că ceea ce spune domnul consilier Ştefănescu trebuie luat în seamă”.

Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au solicitat ca modul de amplasare al radarelor să fie dezbătut şi analizat de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică din Caraş-Severin.

(Daniel Babun)