Începând de mâine, la Timișoara se vor da amenzi pentru trecerile pe roșu, pe baza sistemelor de detecție instalate în trafic în cadrul proiectului de management al traficului. Atenție, șoferi! Intră în funcțiune și radarele de viteză! Informațiile vor ajunge la poliție, iar oamenii legii le vor trimite șoferilor amenzile acasă.

 Primarul Nicolae Robu anunță că, începând de marți, 14 martie, intră în vigoare radarele de viteză și sistemele de detecție a trecerii pe roșu instalate în cadrul proiectului. Municipalitatea a reușit să încheie în cele din urmă un protocol cu Poliția Română.
„Veste bună, dar pentru unii proastă. De marți intră în funcțiune sistemul de radare și de detectare a trecerilor pe roșu în intersecții cu conectare la poliție și cu amenzi pentru cei ce nu respectă legea. Noi nu vrem să fie amendați timișorenii și cei ce vin prin Timișoara, de aceea anunțăm dinainte. Îi rog pe toți să respecte legea, să circule disciplinat, pentru că nu avem nevoie de venituri din amenzi. Dar dacă unii nu înțeleg asta, vor plăti. Și noile amenzi am înțeles că sunt destul de mari. Eu sunt uimit câți inconștienți există în orașul nostru sau în trecere pe aici, pentru că mi se prezintă din când în când treceri pe roșu, se filmează tot timpul. Statistica arată că de cele mai multe ori, în astfel de situații, când unii încalcă legea, victime sunt oameni nevinovați”, a declarat, vineri, primarul Timișoarei.
Edilul spune că polițiștii se vor conecta online la centrul de management al traficului și vor lua toate informațiile de care au nevoie, înregistrate atât ziua, cât și noaptea.
Sursă: TION