Amenzi de 100 de mii de lei pentru deficienţele constatate la staţiile de carburanţi din Caraş-Severin

În urma exploziilor devastatoare de la Crevedia şi în Caraş-Severin se desfăşoară controale amănunţite la staţiile de carburanţi de pe raza judeţului.

Avertismente, măsuri de remediere a deficienţelor descoperite, dar şi sancţiuni contravenţionale în valoare de o sută de mii de lei au fost aplicate până acum proprietarilor şi operatorilor de staţii de carburanţi, precum şi transportatorilor în urma controalelor efectuate de poliţie, ITM, ISU şi ANAF, a declarat pentru Radio Reşiţa prefectul judeţului Ioan Dragomir:

În Caraș-Severin până la această oră am identificat 60 de operatori economici care fac obiectul acestui control. Au fost efectuate 31 de controale din care 15 la operatori și 15 la transportatori, s-au constatat deficiențe nu grave, nu deosebite la 53 din aceste controale.

S-au dispus 48 de măsuri, s-au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape o sută de mii de lei. Cele mai multe au fost constatate și aplicate de către ISU, ITM, Poliție și ANAF și până la această oră nu a fost închisă nicio staţie, doar au fost depistate câteva ale căror autorizații de funcţionare erau expirate sau care figurau închise, dar funcționau“.

Prefectul Ioan Dragomir a mai subliniat că, în baza ordinului de ministru nr. 133 aceste controale sunt în continuă desfăşurare până la verificarea completă a tuturor instituţiilor şi a agenţilor economici din judeţ, care au ca obiect de activitate depozitarea, desfacerea, utilizarea, distribuţia şi manipularea carburanţilor şi a lubrifianţilor.

De același autor

Related Articles