[FOTO-AUDIO] Mobilizare generală pentru găsirea bărbatului dispărut în Cheile Nerei

cautari Nera 4

05.01.2016 ora 08.00

Peste 100 de persoane continuă să-l caute pe bărbatul dispărut, la sfârșitul săptămânii trecute, în Cheile Nerei. Căutările au fost întrerupte ieri din cauza vremii nefavorabile. Pe lângă forțe ale MAI, la operațiunea de astăzi participă speologi și scafandri care vor acționa cu bărci pe râul Nera. Efectivele de căutare-salvare au fost completate în această dimineaţă şi de doi câini din rasa Ciobănesc Belgian Malinois, de la Asociaţia „Gugulania” din Caransebeş. Este vorba de Vreni, primul câine din România, brevetat pentru intervenţia la avalanşă şi Xara, câine de salvare în pregătire. Aceştia sunt conduşi de Carol Brecica.

Vreni si Xara

04.01.2016 ora 16.00

Bărbatul dispărut la sfârşitul săptămânii trecute de la un sălaş de pe raza comunei Sasca Montană nu a fost găsit până la această oră. Sălaşul de la care a plecat bărbatul de 38 de ani este situat în locul numit Poiana Lunilor – Cheile Nerei. În zonă terenul este extrem de accidentat, aşa că misiunea de căutare nu a fost deloc uşoară. De altfel, în această după-amiază, operaţiunea la care a luat parte peste 50 de persoane, a fost întreruptă din cauza timpului nefavorabil, a declarat primarul Ion Poplicean. „Bate vântul, e viscol şi acum ne retragem la primărie. Persoana dispărută presta ocazional diferite munci la sălaş. El avea şi ceva probleme cu alcoolul, dar nu pot spune dacă era băut în momentul dispariţiei. Căutările vor fi reluate mâine dimineaţă cu efective suplimentare”, a declarat pentru Radio Reşiţa primarul comunei Sasca Montană.

04.01.2016 ora 09.00

Un bărbat de 38 de ani din Sasca Montană este căutat de jandarmi, pompieri, polițiști, rangeri și localnici. Bărbatul a plecat sâmbătă dimineață de la sălaș și nu s-a mai întors.

Alarma a fost dată aseară, iar operaţiunile de căutare au fost declanşate în această dimineaţă, spune purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei din Caraş-Severin. „În data de 03.01.2016, ora 18.35, am fost sesizaţi cu privire la faptul că Ion Costel Sârbu, în vârstă de 38 de ani, din Sasca Română, a plecat în data de 02.01.2016, ora 09.00, de la salaş şi nu s-a mai întors. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (ceaţă, zăpadă, teren accidentat) s-a luat hotărărea împreună cu primarul comunei Sasca Montană să se înceapă căutările în această dimineată. Începând cu ora 07.20 efective din cadrul Inspectorarului de Jandarmi Caraş-Severin s-au deplasat în zonă pentru începerea căutărilor. La această misiune participă şi efective din cadrul ISU Caraş-Severin, Poliţie, rangeri şi localnici.

„Operaţiunea este coordonată de locotenent colonel Adrian Sabău, comandantul Detaşamentului 4 Jandarmi Moldova Nouă. Sunt formate 9 echipe de căutare, iar la ora 11.00 acestea acţionau în zona Lacul Dracului”, a declarat pentru Radio Reşiţa, plutonierul major Marius Săndulescu.

Sălaşul este situat în locul numit Poiana Lunilor – Cheile Nerei, iar distanţa din comuna Lăpuşnicu Mare până la sălaşul respectiv este de aproximativ 30 km. Nu se cunosc detalii privind îmbrăcămintea purtată de persoana dispărută. La operaţiunea de căutare participă 52 de persoane, dintre care 19 poliţişti, 7 jandarmi, 4 lucrători ISU şi 22 de voluntari din zonă. 17 persoane efectuează căutări din zona Bozovici-Lăpuşnicu Mare către Cheile Nerei, iar 35 de persoane din Sasca Montană către locul dispariţiei persoanei.

disparut Sasca

Comuna Sasca Montană este aşezată în zona montană a Banatului de sud la interferenţa Munţilor Locvei cu Munţii Almăjului şi Munţii Aninei.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles