Ora 21.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare până la această oră este de 48,99%, iar al referendum de aproximativ 41,26%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

În judeţul Caraş-Severin, şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul European 44,76% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în timp ce doar 34,53% dintre alegători au răspuns la cele două întrebări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ora 20.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare până la această oră este de 46,40%, iar al referendum de aproximativ 38,96%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

În judeţul Caraş-Severin, şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul European 42,58% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în timp ce doar 32,74% dintre alegători au răspuns la cele două întrebări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ora 19.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare până la această oră este de 42,87%, iar al referendum de aproximativ 37,36%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

În judeţul Caraş-Severin, şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul European 39,33% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în timp ce doar 31,37% dintre alegători au răspuns la cele două întrebări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ora 18.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare până la această oră este de 39,01%, iar al referendum de aproximativ 32,94%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

În judeţul Caraş-Severin, şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul European 35,77% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în timp ce doar 27,20% dintre alegători au răspuns la cele două întrebări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ora 17.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare până la această oră este de 35,07%, iar al referendum de aproximativ 29,11%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

În judeţul Caraş-Severin, şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul European 31,84% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în timp ce doar 24,15% dintre alegători au răspuns la cele două întrebări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ora 16.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare până la această oră este de 31,29%, iar al referendum de aproximativ 25,90%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

În judeţul Caraş-Severin, şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul European 21,46% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în timp ce doar 18,93% dintre alegători au răspuns la cele două întrebări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ora 15.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare până la această oră este de 27,68 %, iar al referendum de aproximativ 22.83%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

În judeţul Caraş-Severin, şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul European 25,06% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în timp ce doar 18,93% dintre alegători au răspuns la cele două întrebări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis.

Ora 14.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare până la această oră este de 23,91%, iar al referendum de aproximativ 19,61%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

În judeţul Caraş-Severin, şi-au ales reprezentanţii în Parlamentul European 21,7% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în timp ce doar 16,3% dintre alegători au răspuns la cele două întrebări iniţiate de preşedintele Klaus Iohannis. De menţionat că nu au fost semnalate incidente electorale.

Ora 13.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare este până la această oră de aproximativ 19,75%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

Procente mai mari la vot s-au înregistrat în judeţele: Cluj, Teleorman, Sibiu şi Dâmboviţa. La polul opus se află Arad, Botoşani, Covasna, Suceava. De departe însă judeţul cu cea mai slabă prezenţă este Vaslui, unde au votat 13% dintre persoanele aflate pe listele permanente. În judeţul Caraş-Severin s-au prezentat la urne 17 % dintre cetăţenii cu drept de vot.

În ceea ce priveşte prezenta la referendum, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Central, procentul este de 16,08% pentru ora 13.00. În străinătate se înregistrează o prezenţă masivă la vot. La multe dintre cele peste 400 de sectii deschise peste hotare este aglomeraţie încă de dimineaţă.

Ora 12.00

Prezenţa la vot:15,06% la alegerile parlamentare, iar la referendum de 12,16%.

În câteva secţii de votare din ţară s-au produs unele incidente.La Ploieşti un membru al comisiei electorale a leşinat şi în cădere s-a lovit la cap. El a fost transportat la Spitalul de Urgenţă de la Ploieşti. Şi în comuna Griviţa, din judeţul Galaţi, preşedintele unei secţii a fost înlocuit, după ce i s-a făcut rău. Procesul electoral nu a fost întrerupt, atribuţiile fiind preluate temporar de locţiitorul acestuia. Şi la Bistriţa-Năsăud au fost înlocuiţi doi experţi electorali.

În vestul ţării nu au fost semnalate probleme.

Ora 11.00

10% dintre români au votat deja. În Caraş-Severin au votat 8,7 dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în Timiş 9,2, iar în Arad 8,5.

Ora 10.00

Prezenţa la urne pe ţară la alegerile europarlamentare a fost până la ora 10,00, de 6,5%, potrivit datelor înregistrate pe site-ul Biroului Electoral Central.

Procente mai mari la vot s-au înregistrat în judeţele: Teleorman – 9,28% din totalul alegătorilor înscrişi în liste, Dâmboviţa – 8,63%, Ilfov – 8,43%. Participare mai redusă la urne s-a înregistrat în judeţele: Covasna – 5,06%, Vaslui – 5,13%, Suceava – 5,25%.

În judeţul Caraş-Severin au votat 5,3% dintre persoanele aflate pe listele electorale permanente, în Timiş 5,6% iar în Arad 5,4%.

Ora 09.00

Potrivit datelor, până la ora 9.00, la nivel naţional, prezenţa la alegerile europarlamentare a fost de 3,53%, ceea ce înseamnă că au votat aproximativ 646.650 de cetăţeni.

Judeţele fruntaşe sunt: Teleorman, Dâmboviţa şi Giurgiu, iar la coada clasamentului sunt judeţele: Harghita, Covasna şi Bistriţa Năsăud.

Aproape 3,3% dintre cetăţenii aflaţi pe listele electorale permanente şi-au exercitat până la această oră dreptul la vot în Caraş-Severin. Procentul la alegerile pentru Parlamentul European este asemănător şi în judeţele Timiş şi Arad.