Alcoolul i-a venit de… „hâc”

accident lugoj (5)

Poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier în apropierea localităţii Cărpiniş.

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că un bărbat de 61 de ani, din Timişoara, a condus un autoturism pe D.N. 59 A, dinspre localitatea Cărpiniş spre localitatea Beregsău Mare, iar la km 23 a efectuat manevra de depăşire neregulamentară şi a intrat în coliziune cu un alt autoturism care se deplasa regulamentar din sensul opus.
Autoturismul condus de bărbatul de 61 de ani, în urma impactului, a fost proiectat într-un alt autovehicul care se deplasa în acelaşi sens.

În urma accidentului, bărbatul de 61 de ani a fost rănit grav, iar şoferul autoturismului care se deplasa regulamentar, o tânără de 22 de ani şi un pasager în vârstă de 63 de ani, au suferit răni uşoare.

Procedând la testarea conducătorilor auto cu aparatul etilotest, poliţiştii au constatat că şoferul în vârstă de 61 de ani se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, rezultând valoarea de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi vătămare corporal din culpă.

CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL ŞI ALCOOLUL SUNT INCOMPATIBILE!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

De același autor

Related Articles