Foto BI 81

Un bărbat şi o femeie au fost depistaţi de către jandarmii timişoreni în Gara de Nord, având asupra lor 15 recipiente cu tutun de contrabandă şi 10 sticle cu alcool concentraţie 96%, de provenienţă extracomunitară.

Jandarmii au procedat la stabilirea identităţii celor doi precum şi a bagajelor acestora, constatând că erau pline cu tutun şi alcool concentraţie 96%, produse care trebuiesc supuse accizării.

Cele două persoane au fost conduse la sediul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, unde  au declarat că au cumpărat tutunul şi alcoolul pentru consumul propriu. Întrebaţi despre provenienţa acestora, cei doi au declarat că au cumpărat marfa din Serbia, aceasta fiind transportată cu trenul de Vrşeţ spre Timişoara.

         Întreaga cantitate de tutun şi alcool a fost ridicată în vederea confiscării, urmând a fi predată lucrătorilor de la ANAF – Direcţia Regional Vamală Timişoara care vor lua măsura sancţionării contravenţionale pentru cele două persoane, în conformitate cu prevederile Legii 86/2006 / Codul Vamal al României.

Foto: GRUPAREA DE JANDARMI MOBILĂ TIMIŞOARA