Alarmă pe Valea Cernei! PROCIV 2017

      În oraşul Băile Herculane va avea loc mâine exerciţiul de alarmare în situaţii de calamităţi naturale, organizat de ISU SEMENIC Reşiţa în cadrul exerciţiului naţional PROCIV 2017, care se desfăşoară în această săptămână la scara întregii ţări.

“Avem un număr de trei sirene şi sunt localizate – prima la Gară, a doua în Zona Blocuri şi cea de-a treia la Primărie. Au fost verificate de personalul specializat şi sunt în stare de funcţionare. La nivelul oraşului Băile Herculane există încă trei sisteme de alarmare, dar care aparţin de Hidroelectrica şi sunt localizate la Hotelul Roman, la Hotelul Dacia şi la Căminul cultural din Pecinişca. În cadrul exerciţiului de alarmare acestea nu vor fi pornite, deoarece au un regim special şi vor fi pornite numai în caz de avarie la unul dintre baraje”, ne-a precizat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

     “Sper ca oamenii să nu se impacienteze, este doar un exerciţiu!”

Populaţia a fost informată despre acest exerciţiu la nivel naţional atât prin presă, cât şi de autorităţile locale. Scopul exerciţiului vizează testarea şi verificarea sistemelor de înştiinţare, avertizare şi alarmare, iar personalul de specialitate din cadrul ISU SEMENIC va realiza verificări inopinate care vor urmări modul de acţiune la nivel local, starea de operativitate a mijloacelor de alarmare, timpul de răspuns şi transmiterea corectă a semnalului de alarmare.

Semnalul de alarmare acustic ALARMĂ LA DEZASTRE este compus din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles