[FOTO] Al treilea pui de zimbru, care va trăi în sălbăticie, s-a născut în Caraş-Severin

IMG_2661

În rezervaţia de zimbri de la Armeniş selecţia naturală funcţionează din plin. Recent a venit pe lume cel de-al treilea pui de zimbru, perfect sănătos, care va trăi în sălbăticie în judeţul Caraş-Severin alături de celelalte exemplare.

Una din femelele de zimbru care a ajuns anul trecut în rezervaţia de la Măgura Zimbrilor a adus pe lume un nou pui. Îngrijitorii animalelor spun că este vorba de o femelă, are trei săptămâni şi au botezat-o Rory. Alături de aceasta, în ţarc mai există şi un alt pui de peste 3 luni, un mascul pe nume Romas. Rangerii supraveghează atent atât puii, cât şi celelalte 28 de exemplare găzduite în ţarcul de la poalele munţilor Ţarcu. Vă reamintim că, anul trecut la jumătatea lunii mai, la Armeniș, au fost aduşi 17 zimbri de la diverse centre de reproducere din toată Europa, iar în primăvara acestui an, au mai fost aduse alte 14 exemplare noi.

Zimbrii de la Armeniş sunt primii care trăiesc liberi în sălbăticie, în Carpații Meridionali, din secolul al XVIII-lea încoace. Primul pui de zimbru care s-a născut în sălbăticie anul trecut, a murit din cauza unui incident avut cu adulţii grupului, a mai spus rangerii. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles