Al doilea cutremur din 2015 în Caraş – Severin

cutremure-induse

Un nou cutremur de suprafaţă a avut loc noaptea trecută, la ora 1.47, în judeţul Caraş-Severin. Seismul cu magnitudinea de 2 grade pe scara Richter, s-a produs în zona culoarului Timiş-Cerna, pe raza localităţilor Teregova, Armeniş şi Verendin, la o adâncime de un kilometru, potrivit Institutului Naţional de Fizică a Pământului.

Cutremurul este al doilea din 2015. În 9 ianuarie s-a înregistrat un cutremur de 2,8 grade pe scara Richter, în zona muntoasă Rusca Teregova.

Despre seismele din această zonă şi gradul lor de spectaculozitate am aflat de la Dan Rău – şeful Observatorului Seismologic Timişoara:

Cele mai mari seisme înregistrate în Banat, de-alungul istoriei, au fost de 5,7 grade pe scara Richter înregistrat în anul 1879 în zona seismogenă Moldova-Nouă şi de 5,6 grade, produs în 1991, în zona culoarului Timiş-Cerna, a mai spus Dan Rău.

Vă reamintim că nici anul 2014 nu a fost ferit de cutremure. Un seism cu magnitudinea de 4.8 grade pe scara Richter, cu epicentrul între comunele Armeniş şi Teregova s-a resimţit la Anina, Bocşa, Caransebeş şi Reşiţa, dar şi peste hotare – în Banatul sârbesc. Nu au existat pagube materiale şi nu au fost semnalate victime.

Sursa foto: arhivă
(Mirabela Afronie şi Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles