[AUDIO] Ajutor de minimis pentru crescătorii de albine: Apicultorii îşi primesc banii doar cu respectarea unor condiţii de eligibilitate!

Apicultorii români vor avea doar 5 zile la dispoziție ca să depună la APIA cererea și documentele aferente pentru obținerea ajutorului de minimis de aproximativ 23,7 lei pe familia de albine.

Cele 5 zile vor decurge din momentul aprobării hotărârii de către Guvern. Proiectul de hotărâre a fost supus aprobării Executivului. Ministrul Oros a explicat că. a fost nevoit să restrângă termenul de la 30 de zile la 5 zile pentru ca apicultorii români să nu piardă acești bani. Plățile vor fi făcute integral de APIA până la 31 decembrie 2021.

Directorul APIA Caraş-Severin, Dumitru Stepanescu pentru Radio Reşiţa:

Dumitru Stepanescu

Documentele necesare pentru obținerea ajutorului de minimis în sectorul apicol:1. Cererea de solicitare a ajutorului de minimis în funcție de numărul de familii de albine;2. Copie a B.I./C.I. al/a solicitantului persoană fizică sau după caz împuternicire/procură notarială și o copie a B.I./C.I. al/a reprezentantului legal;3. Copie a atestatului de producător în cazul beneficiarilor prevăzuți la art.5 lit.a (persoane fizice)4. Pentru persoanele juridice – Copie CUI sau copie certificate înregistrare la Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor sau a actului în baza căruia își desfășoară activitatea, precum și copie a B.I./C.I. al/a împuternicitului persoană fizică;5. Dovadă cont activ bancă/trezorerie6. Copia documentului de înregistrare/autorizare sanitar veterinară a stupinei/stupinelor eliberat de către DSVSA Județeană, pe a cărei rază teritorială se desfășoară permanent activitatea stupinei.

Termenul limită de depunere a documentaţiilor la APIA este data de 26 noiembrie 2021.

Sursa: Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin

De același autor

Related Articles