Agricultura din Caraş-Severin la raport: Avem dar nu ne lăudăm…!

După o contabilizare amănunţită, a unui an agricol capricios, specialiştii Direcţiei Agricole Caraş-Severin spun că grâul şi porumbul au totuşi ponderea cea mai mare în rândul culturilor înfiinţate de agricultorii din judeţ, de aproape 50 %. Acestea sunt urmate de suprafaţele cu plante furajere şi oleaginoase, de legumele în câmp şi cartofi.

Cel mai negativ aspect, susţin specialiştii, îl constituie suprafaţele de teren arabil rămase pârloagă, de aproximativ 37%.

Nici patrimoniul pomicol al judeţului nu este prea bogat. Din cele peste 11.000 de hectare doar puţin peste 4.000 reprezintă livezile productive, de mai ales măr şi prun, restul fiind plantaţii în declin sau livezi tinere neintrate pe rod.

Din statisticile specialiştilor în agricultură din Caraş-Severin, 787 de hectare reprezintă în prezent patrimoniul viticol al judeţului, din care suprafaţa de vii pe rod ocupă aproximativ 570. Din aceasta, o mare parte este ocupată de soiuri nobile şi restul de hibride aflate mai ales în sectorul gospodăriilor private din arealul oraşului Moldova Nouă.

Sursa foto: economica.com

De același autor

Related Articles