Aglomeraţia din magazine, pe placul hoţilor!

110

Magazinele sunt luate cu asalt în aceste zile, iar de aglomeraţia este pe placul hoţilor de buzunare. Poliţiştii transmit o serie de sfaturi şi recomandări ce vizează măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte clienţii.

Atunci când merg la cumpărături, cetățenii sunt sfătuiţi să manifeste prudenţă în magazinele aglomerate şi să nu ia asupra lor sume mari de bani, ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi. O atenție sporită trebuie acordată bagajelor – în special borsetelor și poșetelor – dar și în cazul în care sume de bani sau bunuri de valoare sunt ținute în buzunarele obiectelor de îmbrăcăminte. Totodată, când achită diferite bunuri, cetăţenii sunt sfătuiţi să nu scoată din buzunar sau geantă întreaga sumă de bani pe care o au asupra lor, ci numai suma necesară plăţii contravalorii acestora. Telefoanele mobile, genţile sau pungile de cadouri nu trebuie lăsate la vedere în autoturism, deoarece pot reprezenta adevărate cadouri pentru hoţi”, a declarat şeful Serviciului de Ordine Publică din IPJ Caraş-Severin, comisar şef Gheorghe Obişteoiu.

Verificați cu atenție mărfurile pe care doriți să le cumpărați și fiți vigilenți atunci când așteptați la coadă sau când vă plimbați printre standurile cu produse.

(Sebastian Dragomir)