Agenţia pentru protecţia Mediului Caraş-Severin cu ochii pe TMK: Stoparea poluării în schimbul autorizaţiei de mediu

Autorităţile de mediu din Caraş-Severin analizează problema Combinatului siderurgic Reşiţa, aflat în prezent, în procedură de reglementare.

Societatea comercială TMK Reşiţa se află în procedură de reglementare la Agenţia pentru Protecţia Mediului pentru obţinerea unei noi autorizaţii integrate de mediu, a precizat pentru Radio Reşiţa Marius Vodiţă – directorul instituţiei:

“Societatea TMK este în procedură de reautorizare, în conformitate cu Legea 278 privind emisiile industriale. Procedura este de durată, implică şi o dezbatere publică la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Caraş-Severin, acţiune ce va fi anunţată din timp, inclusiv în zonele cu probleme sau pe cetăţenii care au sesizat problemele cu funcţionarea defectuoasă.”

Potrivit acestuia din partea combinatului siderurgic s-a emis un program de măsuri concrete, dispuse de Garda Naţională de Mediu comisariatul Caraş-Severin, care, în mare parte prevăd remedierea deficienţelor constatate:

“În ultima perioadă au fost înregistrate o serie de sesizări de către cetăţenii de pe străzile: Ştefan cel Mare, Muzicescu, Rândul III cu privire la emisiile de praf din incinta societăţii. Am avut o discuţie cu conducerea societăţii şi cu Garda de mediu în care am solicitat să ne transmită cauzele şi modul în care vor să funcţioneze în continuare sau un plan de măsuri încât să nu mai fie probleme de genul acesta. Societatea ne-a transmis un program etapizat, unul de scurtă durată care prevede închiderea golurilor halei oţelărie şi o etapă mai complexă care implică şi proiectare pentru august 2018, atunci când este oprită activitatea timp de o luă. Toate aceste aspecte se vor discuta şi în cadrul dezbaterii publice anunţate.” 

Directorul APM Caraş-Severin, Marius Vodiţă, a mai spus că în viziunea sa, în ianuarie 2018, societatea TMK Reşiţa ar putea să primească autorizaţia de mediu, dar doar în condiţiile în care vor fi respectate măsurile impuse şi propuse, conform legislaţiei de mediu în vigoare.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles