Aerul condiționat suflă scaunul directorului TUR

Funcționarea Societății de Transport Urban Reșița(TUR) a fost subiect de dispută în ședința Consiliului local, ajungându-se până la solicitarea demisiei directorului societăţii, Gelu Ardeleanu.

Înainte de achiziţionarea autobuzelor pentru transportul de călători în municipiu, atât primarul Ioan Popa, cât şi directorul societăţii, Gelu Ardeleanu, au promis în repetate rânduri că acestea vor fi capabile să creeze condiţii civilizate călătorilor, respectiv ca iarna să fie cald, iar vara răcoare. Dar din cauza faptului că cele articulate şi care circulă de la un capăt la altul al municipiului nu au un sistem de climatizare corespunzător, s-a pus problema demisiei directorului TUR.

Pe Gelu Ardeleanu l-am luat cu mine încă de la început. Vă mărturisesc sincer că în primele două luni de mandat m-am dus la foşti Prescomişti şi am discutat cu ei despre intenţia mea de a reabilita transportul public în Reşiţa. Gelu mi-a venit alături, este un om în pragul pensionării. Eu practic nu am mare lucru să-i reproşez, însă încerc, şi ştiţi foarte bine, în toate domeniile să aduc un pic de sânge proaspăt, să aducem oameni noi„- a explicat primarul Ioan Popa.

Mai vehement cu privire la această demisie, s-a arătat consilierul PNL, Hadrian Popescu, care este şi reprezentant în Adunarea Generală a Acţionarilor  societăţii de transport.

Eu, spre deosebire de domnul primar, nu sunt aşa de mulţumit de calităţile dânsului manageriale. Cred că poate să fie un director tehnic foarte bun acolo, se pricepe pe partea asta, cu siguranţă va rămâne în echipă, însă cred că avem nevoie de un alt tip de manager, cu un pic de altă viziune. Eu i-am cerut demisia verbal, probabil că am să i-o cer şi în scris. Sunt reprezentantul Consiliului local în Adunarea Generală a Acţionarilor(AGA), noi avem 100%, aşa că sunt convins că domnul Ardeleanu o să-şi prezinte demisia ca să evite o moţiune în Consiliul local sau AGA. Fiecare trebuie să-şi asume greşelile fără teamă. Japonezii în astfel de situaţii şi-ar fi făcut în trecut sepuku, ceea ce nu este cazul la noi” – a afirmat consilierul Hadrian Popescu.

Acesta a spus că a descoperit şi alte nereguli în societate şi a dat ca exemplu faptul că la locul de alimentare există camere de supraveghere funcţionale dar care, nu înregistrează imaginile.

În ceea ce priveşte remedierea situaţiei apărute la autobuzele articulate, primarul Ioan Popa spune că în timpul prânzului, când se înregistrează cele mai mari temperaturi, acestea vor fi înlocuite cu cele nou cumpărate, nearticulate, dar în care aerul condiţionat funcţionează bine.