Ady Iosif Krepela – un jandarm montan la înălţime

Jandarmul montan cărăşan Iosif Adalbert Krepelea a reușit să cucerească cel mai înalt vârf muntos din America de Sud, vârful Aconcagua din Argentina, cu altitudine de 6962 metri altitudine.

 Pe vânt puternic și temperaturi sub 0 grade Celsius, temerarul montaniard jandarm a început ascensiunea în urmă cu 15 de zile, pe un traseu dificil, care i-a pus la încercare toate calitățile fizice și psihice. A ajuns la tabăra de aclimatizare Berlin, aflată la peste 5000 de metri altitudine, iar apoi a atacat cel mai înalt vârf muntos de pe continentul sud-american.

Plutonierul adjutant Ady Krepela are 50 de ani și își desfășoară activitatea în Jandarmerie de 15 ani. De-a lungul timpului a participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani. În prezent îşi desfăşoară activitatea la Postul de Jandarmi Montan Văliug din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraș-Severin.

Astăzi, vestea cea bună a dat-o chiar fiica jandarmului cărăşan.

„Sunt mândră de tatăl meu. După 11 ore de urcat în noapte a cucerit vârful Aconcagua cu o altitudine de 6960 m ( cel mai înalt munte din Argentina și simultan cel mai înalt munte din ambele Americi). Felicitări tata, ne-ai făcut mândrii de tine!!! Te așteptăm acasă să celebrăm victoria!!”

De același autor

Related Articles